Рингишпил

Што правите кога ве бркаат авион, тенк и свемирски брод?
- Му кажувате на Баци да го запре рингишпилот.

Вицотека

 • Што вика програмер кога ќе му ослабе видот?
  - Слаба ми е графичката

 • - Кога беше во Лондон дали имаше тешкотии со англискиот јазик??
  - Јас не, тешкотии имаа Англичаните кои разговараа со мене.

 • На час по биологија. Ајде деца кој ќе ми каже некое убаво цвеќе.
  - Љубичица!
  - Браво, многу убаво.
  - Нарцис, учителке.....

 • Мажот и жената имаат страшна расправија на својата 40 годишница од брак.
  Мажот целиот збеснат вели:
  - Кога ќе умреш ќе ти...