Снег

Жена заминува на одмор во Барбадос.
По пристигнувањето, таа запознава црнец и по една ноќ на страсна љубов, го прашува како се вика.
- Не можам да ти кажам, - одговора црнецот.
Секоја вечер се среќавале и воделе љубов, а таа го прашувала како се вика, а тој секогаш исто одговарал дека не може да и каже.
Последната вечер во Барбадос, таа повторно го прашаува:
- Те молам, ќе сакаш ли да ми кажеш како се викаш?
- Не можам да ти кажам бидејќи ќе ми се смееш.
- Верувај ми, навистина немам причина да ти се смеам.
- Добро, јас се викам Снег!
Жената пукнала во хистерична, почнала да се смее, а црнец налутено и рекол:
- Знаев дека ќе се смееш!
- Не, не се смеам на твоето име.
- Мислам дека мојот сопруг нема да ми поверува кога ќе му кажам дека секој ден имав по 25 см снег на Барбадос.

Вицотека

 • Што 17 плавуши прават пред диско?
  Чекаат да дојде 18-та, бидејки е забранет влез под 18.

 • Застанува плавуша човек на улица и го прачува:
  Се извинувам дали можете да ми кажете што значи I don't know?
  Не знам - Одговара...

 • Влегува полицаец во црква и започнува да ги дува свеќите. Попот оди до него и го прашува:
  - Зошто ги дуваш свеќите?
  - Како зошто...

 • Среде жестока караница жената му вика на мажот:
  - Кажи само уште еден збор и веднаш се враќам кај мајка ми!
  А мажот најсилно што...