Млада и стројна

Млада и стројна мажена ќерка доаѓа кај мајка си:
- Леле ќерко, што се случило? Десното око ти е сино, а ни левото ти нема баш природна боја.
- Мажот ме среди, мамо.
- Каков маж?!
- Нели отпатува?
- И јас така мислев.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаПлавуша седнува во турски ресторан и келнерот ја прашува: - Како го пиеш кафето? А оваа му одговорила: - Па со уста???

Во WC и најхрабрите се посеруваат.

ТОЈ: Драга, ценејќи по твоите вештини, заклучувам дека не сум ти прв... ТАА : Најдраг мој, ценејќи по твоите, не... + повеќе

Станала плавуша учителка и им се обраќа на децата: - Деца во петок ќе имате ненајавен тест?