Советувалиште

Се јавува човек и прашува:
- Ало, дали е ова советувалиште за алкохоличари?
- Да.
- Сакам да ме посоветувате што да пијам вечерва!

Вицотека

 • Македонец на царина:
  - Носите нешто недозволено… дрога, алкохол, оружје?
  - Не знам, мене мама ме пакува…

 • Donese mama Perici sir, a Perica kaze:
  - Mama ovaj sir ima rupice, a mama ce:
  - Sine ti pojedi sir, a rupice...
 • Се возеле папагал и слон во авион.
  И папагалов почнал многу да и` пребарува и да досадува на стјуардесата:
  Дај ми сок, дај...

 • Професорот: Ученици дали постои Господ?
  Учениците: Да постои!
  Професорот: Може ли да го видите?
  Учениците: Не!
  ...