Компир

Настанала голема глад во Црна Гора, па Црногорците гледаат дека не сака никој да им помогне, и не знаејќи што ќе се случи, одлучуваат да извршат колективно самоубиство.
Се качуваат тие на некоја стрмна висока планина и таман да скокнат, гледаат некој Црногорец се дере и трча накај нив:
- Луѓеее немојте да скокатее, хуманитарците донесоа компири, цели вреќи компиииррииииии!
А тие од горе?
- А излупен ли еее?
- Нееее...
- Скокај!

Повеќе од ВицотекаПродава циган појачало, па го фали, го фали...и го прашува човекот: - А колку ватно е, знаеш? Цигово вика: - Аууууу... + повеќе

Која е разликата помеѓу сонцето и свекрвата? - Нема разлика, ниту едното ниту другото не можеш да го гледаш.

Кога сиромаштијата чука на врата, љубовта скока низ прозорец.

Еден ден, додека дрвосечачот сечеше гранка од едно дрво над реката, неговата секира падна во водата. Кога заплака, се... + повеќе