Бензин

Се возат во кола црнка и плавуша.
Одеднаш колата застанува и црнката вели:
- Замисли, ни снема гориво!
А плавушата и одговара:
- Леле, колку си ти паметна, а јас да бев сега - би возела, возела и ништо не би приметила!!!

Вицотека

 • Жената кренала температура и мажот ја однел на доктор.
  Бидејќи премногу се задржала внатре кај докторот, мажот не издржал, ја отворил...

 • Трпе и прави муабет на Трпана:
  - Што правиш во слободно време?
  - Во слободно време сум згодна!
  - Гледам дека немаш баш...

 • - На излезот на еден хотел се разминуваат маж и жена, и мажот случајно ја удирил жената по гради. За да и се извини и вели:
  - Госпоѓо,...

 • Двујца пијаници седат пред коперација, па еден прашуе го другиот:
  Абе брат, од што би се прво откажал, од жена или вино?
  Овај...