Гаќи

Во една циганска фамилија мајката ги собира сите и им вика:
- Ајде денес ќе менуваме гаќи! Сите радосни бидејќи и навистина не памтат кога го направиле тоа последен пат и мајката започнува:
- Ајде ти со брат ти смени ги, ти со сестра ти, сестра ти со мене, јас со татко ти, татко ти со поголемиот брат....

Вицотека: 

Вицотека

 • Отишле Мујо и Фата во Зоолошка градина.
  Кога пoминувале покрај кафезот на големата горила дувнало ветер и и ја кренало малку сукњата на...

 • Влегува некој тип во салон за тетовирање и вика: Сакам на грбот да ми истетовираш пич*а.
  - Добро, нема проблем...
  - После десет...

 • Мајката ја советува ќерката:
  - Ќерко немој да дозволиш уште првата вечер да ти се качи, зошто мама ќе плаче!!!
  Кога се вратила...

 • Го прашува Трпе другар му Трале:
  Што е тоа Ден на жената?
  Се мисли Трале, се мисли...
  Види Трпе, тоа ти е исто што и Ноќ на...