Понашање

Разговараат Блажо и Перо за проблемите кои ги имаат со невестите кога се враќаат касно дома.
Перо:
- Не си свесен јас какви проблеми имам. Жената моја и најмалиот звук може да ја разбуди, а јас правам се за да не ја разбудам. На таксистот му велам да ме остави две улици подолу за да не го слушне звукот. Ја отварам внимателно вратата од куќата се качувам внимателно по скалите, влегувам во спалната соба и таман кога треба да легнам до неа се разбудува и почнува да вика: Пак си пијан, барабо една, каде беше до сега? И тоа го зборува три дена.
Блажо:
- Голема грешка правиш! Слушај јас како правам. Доаѓам со таксито директно до куќа и му велам нагло да закочи, гумите да зашкрипат. После тоа ја отварам вратата од куќата и со сета сила ја затворам, да се затресе цела куќа. Доаѓам до спалната, ја удирам Мара по газ и и викам на цел глас:
- Жено!
- Сакаш малку да се...!!!
А она се прави дека спие.

Вицотека

 • Разговараат двајца приатели:
  - Сакам да купам куче, жената не ми дава?
  - А мислиш дека кучето ќе ти дава!!!

 • Се оженил Блажо за Јапонка. Му дошле на гости Маца и Ристо, и го прашуват:
  - Море Блажо, како се разбираш со неа?
  - Со мимики....

 • Леле злато знаеш ли какви чизме сам видела?
  - Ма боли ме мене к*р за твои чизме!
  - А злато да га цуну ја да ти пројде, па да...

 • Две госпоѓи во најдобри години решиле да излезат навечер сами без мажите. Вечерале се начукале и дошло време за дома. По пат им се примочало...