Страшен врисок

Дошла некоја госпоѓа пред Свети Петар и само што почнале со разговор се слуша страшен врисок.
- Што е тоа? - праша она
- Ма ништо, само на некој му прават дупки на грбот за крила.
Госпоѓата се смирила малку се додека не слушна повторно некој врисок.
- О господе што е сега пак ова?
- Не е ништо, сега му прават дупка за поставување на ореол на главата.
- О боже, ја стварно ова неможам да го поднесам... Ја би отишла во пеколот!
- Ама госпоѓо, таму ќе ве силуваат и искористуваат.
А госпоѓата одговара.
- Па нека, за тоа веќе имам направени дупки.

Повеќе од ВицотекаОтишол Трајче во Тетово и прв пат видел како оџата пее од минарето, па му подвикнал: - Што се дереш? Како знаеше да се... + повеќе

Оди некој дечко во трафика и му вика на продавачот: -Дајте ми 3 кондоми! -Сакате кеса? -Не бе, дај ми ги така, не е... + повеќе

Два саат преко ноќ, спиев сви дома, к'д од ед'н пут, некој ѕрнннн, ѕвони на врата. Иде муж у пижаме, отвара врата и има... + повеќе

Настанала голема глад во Црна Гора, па Црногорците гледаат дека не сака никој да им помогне, и не знаејќи што ќе се... + повеќе