Хормони

Разговарале Перо и Блажо за алкохолот и Перо го прашува Блажо:
- Еј Блажо, дали си слушнал дека во пивото се наоѓаат женски хормони?
Блажо - Не сум слушнал, одговорил
Перо - Сакаш да провериме? прашал
- Ајде, се согласил Блажо.
И така тие испиле на екс 20 -ина пива и резултатот се покажал како точен, навистина во пивото има женски хормони.
- Блажо, кај мене се резултатите од експериментот, сега ќе ти ги прочитам за да се увериш:
- Добивме на тежина.
- Зборувавме 2 саата онака, ништо конкретно.
- Лоша концентрација при возењето на автомобил.
- Не признаваме дека грешиме, дури и кога е тоа очигледно.
- И како шлаг на тортата, на секои пет минути одевме да мочаме...и тоа заедно.

Вицотека

 • Проваѓа цајкан у цивилку и гледа овчара куде ги пасе овце и му вика:
  Може ли ако погоду што си да ми дадеш 1 овцу?.. и овчар се сложија...

 • Зошто ѕидот пука кога плавуша се потпира на него?
  - Затоа што паметниот секогаш попушта.

 • Се сретнуваат сегашниот и поранешниот сопруг на иста жена.
  Поранешниот сопруг цинично прашува пред присутните:
  - Како е батка со...

 • Жена во паркот седнува на клупа покрај бездомник, овој и се приближува со романтичен глас, и и вели:
  - Сакаш малку да се забавуваме?...