Карлос

Како се вика Мексиканец што ја изгубил колата?
- Карлос.

Вицотека

 • Трпе имал голем мерак да се јавува по телефон во доцните ноќни часови на непознати особи. И се јавува на некоја млада девојка:
  - Здраво...

 • Фирма од 50-тина вработени, газдата одлучил да му го препушти бизнисот на својот син. Син му дипломирал на еден од нашите приватни факултети...

 • Gledaju Mujo i Haso pornice.
  Mujo:Dal ti se dize?
  Haso:Da, dize mi se.
  Mujo:Pa ako ti se dize ,odi po pivu.

 • Oди инспекција во некоја фабрика и прашуваат:
  - Колку луѓе работат во оваа фабрика?
  - Кога е шефот тука работат 29.
  - А без...