Англиски

Доаѓа мујо дома и ја прашува Фата:
Мујо:
- Фато кај се децата?
Фата:
- На англиски.
Мујо:
- ОК, where are the children?

Повеќе од ВицотекаСудијата: Обвинет сте, затоа што сте го фрлиле комшијата низ прозор! Обвинетиот: Не сум фрлил јас судија никаков... + повеќе

Влегува човек во кафич и му вели на шанкерот: - Дај ми две дупли вотки. - Ти изгледа си имал многу тежок ден, а? - Абе... + повеќе

Учителката го прашува Џокица: - Ако на улица најдеш пари и мозок, што ќе земеш? Џокица: - Парите. Учителка: - Јас ќе го... + повеќе

Математичар, сметководител и економист се пријавуваат за исто работно место. Менаџерот го повикува прв математичарот и... + повеќе