Нога

Зошто плавуша носи часовник на нога?
- За да биде во чекор со времето!

Вицотека

 • Трпана на Трпе му вели знаеш ли дека утре ми е роденден?
  Да знам.
  Трпана:
  А што ке ми купиш?
  Незнам одговара Трпе....

 • Dodje Pero kod doktora:
  Doktor: Izvolite gospodine Pero, u cemu je problem
  Pero: Ma vidite doktore nekako mi...
 • Финале на светско првенство во фудбал. Целиот стадион распродаден уште пред 5 месеци, а Трпе седи до празно место. Приоѓа некој и со чудење...

 • Учителката во Чернобил прашува: колку е 10+10?
  По долго време едно дете одговара: 20.
  Точно, меѓутоа ќе добиеш 1, затоа што...