Шефе

Влегол човек во продавница за домашни миленици и бара да купи папагал. Продавачот му покажува три и му вели дека првиот чини 5.000 денари.
- Зошто е толку скап?
- Па знае 1,000 зборови, а решава и математички задачи.
Вториот чини 10.000 денари бидејки знае 5,000 збора, решава математички задачи и креира компјутерски програми.
- А третиот колку чини?
- Епа овој е 20.000 денари.
- Па што знае овој да прави?
- Не знае ништо, ама овие другите го викаат Шефе!!!

Вицотека: 

Вицотека

 • Викат, ако пииш млеко, стануваш појак.
  Ее, ај испиј 10 чаши млеко, и пробај да го мрдниш ѕидот?
  Не бива, нели...
  Ај испиј...

 • На попис ја прашуваат Трпана:
  - Што работите, госпоѓо?
  - Јас сум комшивка.
  - Каква професија е тоа, што прави комшивката?...

 • Ако мислиш дека никој во животот не се грижи за тебе,
  само пробај да прескокнеш една рата од кредитот.

 • Трпе и Трпана, 15 години во брак, се сексаат секоја вечер. Ама, Трпе инстистира тоа да го прават во комплетна темница....