Колега

Седат двајца полицајци облечени како цивили во кафана и слушаат еден од гостите како кажува виц.
- Зошто полицајците секогаш шетаат по двајца.
- Еден знае да пишува, а другиот да зборува. - одговара друг гостин.
Во тој момент еден од полицајците станува и му вели на гостинот:
- Господине, ве молам вашето име.
- Перо Перовски.
На тоа полицаецот додава:
- Колега, запиши.

Повеќе од ВицотекаСе оженил Блажо за Јапонка. Му дошле на гости Маца и Ристо, и го прашуват: - Море Блажо, како се разбираш со неа? - Со... + повеќе

Влегува постара жена во месара во Охрид и му вика на продавачот: - Ноџина имате? Продавачот: Е не на ку*ов стојме!

Синот оди со татко му на село кај дедо му и во градината го гледа петелот де ќе се качи на една кокошка де на друга, и... + повеќе

Зошто се самоубил Хитлер ? - Оти му дошла сметка за плин!