Црни и бели овци

Баба во село чувала 200 овци и дошла некоја новинарка да и направи интервју:
Кажи ни бабо како успевате да ги чувате сите 200 овци?
Бабата:
- Па, јас ќерко целиот мој живот го правам тоа, се навикнав.
Новинарка:
- И колку е тешка една овца?
Бабата:
- Црна или бела?
Новинарка:
- Па да речеме бела.
Бабата:
- 30кг.
Новинарка:
- А црна?
Бабата:
- Па исто.
Новинарка:
- Колку млеко дава дава една овца?
Бабата:
- Црна или бела?
Новинарка:
- Па да речеме бела.
Бабата:
- 2 литри.
Новинарка:
- А црна?
Бабата:
- Па исто.
Новинарка:
- Па, колку волна дава една овца?
Бабата:
- Црна или бела?
- Нека биде црна.
- 3 кила
Новинарка:
- А Бела?
Бабата:
- Па исто.
Прснала од нервоза новинарката вика бабава ме вози!!!
Новинарка:
- Па добро бабо која е разликата помеѓу црните и белите овци?
Бабата:
- Па белите се мои.
Новинарка:
- А црните
Бабата:
- Па и тие исто исто.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаДали ја имаш гледано жена ти вo очи за време на секс? - Еднаш, и ми дојде многу незгодноо! - Зашто бе? - Па така сексам... + повеќе

Две деца раговараат. - Е дури сега ми е јасно зошто штрковите одат на југ. - Е зошто? - Па и црнците сакаат деца!

Малото зајче го прашува таткото: - Тато, тато што е ова? - Тоа е сине мазга. - А што е тоа мазга, тато? - Татко му е... + повеќе

Баба и дедо седат во дневна соба и гледаат телевизија кога дедото прашува: - Бабо ма, се сеќаваш каде ги оставив... + повеќе