Сведоци

Застанува полицаец автобус во кој се наоѓаат четориесет Јаховини сведоци. Влегува внатре и го прашува возачот:
- Па добро што е ова?
А возачот му дава список со имиња на патниците и му вели па тоа се Јаховини сведоци.
Полицаецот погледнува во списокот и вели:
- Па добро што направил тој Јахов, па што му требаат толку сведоци.

Повеќе од ВицотекаГоспод: Што сакаш? Човек: Може нешто да те прашам? Господ: Кажи. Човек: Што значат за тебе милион години? Господ: Една... + повеќе

Како се вика куче со две нозе? - Како и да го викаш, нема да дојде!

Ќе добиете слобода на говор ама после тоа не сакам повеќе да ве слушнам!!!

Како се менуваат работите кога стапуваш во брак? Штотуку оженет маж во мобилниот го зачувува бројот на жена си како “... + повеќе