Реченица

Перо, излези на табла и напиши една реченица.
Излегол и тој пишува:
- Наставникот има грип.
- И каква е оваа реченица - прашал учителот.
- Весела, наставниче !

Повеќе од ВицотекаЈа прашува детето мајката: - Мамо, кога ме правевте што сакаше да бидам машко или женско? Мајката одговара: Сине, јас... + повеќе

Седат двајца каубојци во салон: Каубој 1: Го гледаш оној на шанк? Каубој 2: Кој бе, десет луѓе се? Каубој 1: Оној со... + повеќе

Се пријавиле Фата и Шемса на конкурс во јавна куќа. Се враќа вечерта Фата дома, а Мујо прашува: - И, како поминавте? -... + повеќе

Плавуша и раскажува на својата другарка: Си седам дома и одеднаш некој ѕвони на вратата. Отворам, гледам еден младич. И... + повеќе