Мајмуни

Ако сме настанале од мајмуни, зошто мајмуните сеуште се живи?

Вицотека: 

Вицотека

 • Се венчале Мујо и Фата и на првата брачна ноќ Мујо се соблекува и и вика на Фата:
  - Види Фато што имам!
  А Фата разочарана:...

 • - Срце, дали е татко ти терорист?
  - Зашто?
  - Па ти си излегла бомба!

 • Храбар:
  - Доаѓаш дома доцна навечер пијан ќутук и на жената која те чека со метла в раце на врата и велиш:
  - Се мети ли бе у ова...

 • Џорџ, старец од Ванкувер, Канада се спремал за во кревет кога жена му му рекла да го изгасне светлото во дневната.
  Џорџ ја отворил...