Пута

Учителка у школу им задава на деца задачу да напишев колко странски валуте знаев. И с'к деца од Куманово, нормално, напишев сви долар, некое дете евро, а Мали Ѓокица напише ПУТА.
И диза га учителка и вика, ајде Ѓокице, коју валуту знаеш?
- Пута, учителке.
Ахххххааа, почне да се смее учителка.
- Добро, ајде објасни од куде до куде Пута е валута
- Епа учителке, дојде сестра ми дома, облечена у најнову бунду и мама ву вика:
- Колко даде за овуј бунду? А сестра ми му вика:
- Пет пута, мамо.

Повеќе од ВицотекаМалиот Трпе поминувал улица и го прегазило комбе, а на комбето пишувало: - Плазма, не те пушта да пораснеш!

Плавуша среќава своја пријателка и низ разговорот ја прашува: - Разбрав дека си се вработила, каде? - Да, работам како... + повеќе

Мажот и го подметнува весникот под нос на жената - Прочитај ја оваа статија за рибите, мила. - Зошто? - Од нив би... + повеќе

- Докторе, смеам ли со ќерка ми да разговарам за секс? - Аха, а колку години има таа? - 16. - Е, тогаш поразговарај, ќе... + повеќе