Јаболко

Само Чак норис има ајфон со негризнато јаболко.

Вицотека

 • Отишол војник во дуќанчето во касарната и побарал:
  - Дајте ми боја за чевли број 37.
  Продавачот:
  - Извинете, нема врска кој...

 • Искача женска од ВЦ у кафич и му вика на келнера: Дечко ај раситни ми гу овуј новчаницу од 30 евра
  Келнер: Женска па нема новчаница од...

 • Учителката го прашува Трпе:
  - Кој го напиша "Војна и Мир"?
  - Не знам учителке, не сум јас.
  - Оваа лута му пишува единица,...

 • Државен службеник оди на суд поради афера.
  Жена му загрижена го прашува:
  - Леле мажу, а ако те осудат и да треба да лежиш?...