Малко

Звони лудак у лудницу:
- Ало ке можете ли да ми кажете има ли некој у собу 29?
- Чекај малко. Не нема!
- Е фала богу коначно сам киднаја!!!

Вицотека

 • Седи некој ѓуптин со девојката вo парк и едно време и вика:
  - Ај мори ќе ми го ис*ушиш ?
  - Не бе, не сакам!
  - Ајде мори!...

 • Сопругот ја прашува сопругата:
  - Жено, кажи ми ама искрено. Со колку мажи си била?
  - Со дваесет!
  - Ееее, а баш сакав да си...

 • Истражувањата покажуваат дека 90% од девојките сакаат момчиња во розеви маици.
  Иронично е тоа што 90% од момчињата што носат розеви...

 • Разговараат Блажо и Перо за проблемите кои ги имаат со невестите кога се враќаат касно дома.
  Перо:
  - Не си свесен јас какви...