Четири

Математичар, сметководител и економист се пријавуваат за исто работно место. Менаџерот го повикува прв математичарот и го прашува:
- Колку се два плус два?
- Четири.
Менаџерот пак прашува:
- Четири, точно?
Математичарот го погледнува менаџерот зачудено и вика:
- Да, четири, точно.
Менаџерот после него го повикува сметководителот и го прашува истото прашање:
- Колку се два плус два?
Сметководителот одговара:
- Во просек, четири - додај одземи 10 проценти, но во просек четири.
И на крајот менаџерот го повикува економистот и го прашува истото прашање:
- Колку се два плус два?
Економистот станува, ја заклучува вратата, ги спушта ролетните, седнува до менаџерот и му вика:
- А, колку ти би сакал да бидат?

Повеќе од ВицотекаЗа време на посета на психијатриска болница, новинар го прашува директорот на болницата: - Како точно знаете кој треба... + повеќе

Гатачката на карти и вели на жената: -Вашиот маж наскоро ќе умре. -Тоа го знам, види дали ќе има истрага?

Трпе: - Тато, ти си фудбалер, знам дека ќе ме разбереш... Тато: - Што е сине ? Трпе: - Јас денес направив договор со... + повеќе

Стојнке, цвете мој ја много те сакам, свак вечер на тебе мислу а свак пут кт ке те виду све поечке и поечке те посакују... + повеќе