Миле знае

Zaseda savet fabrike. Tema: loše poslovanje u prethodnom periodu.
Predsedavajući:
- Gospodo, poslovanje je bilo loše u prethodnom petogodišnjem planu i došli smo do zaključka da su za to krive mašine i da treba da kupimo nove ruske mašine.
(Mile se javlja za reč) Predsedavajući: Kaži Mile!
Mile:
- Kada je moja baba pre rata držala kupleraj...
Predsedavajući:
- Mile, mani nas tvoje babe i kupleraja, ovo je ozbiljan sastanak!
(Nakon 5 godina, održava se sličan sastanak)
Predsedavajući:
- Gospodo, poslovanje je bilo loše i u ovom petogodišnjem planu i došli smo do zaključka da su za to krive mašine i da treba da kupimo nove američke mašine.
(Mile se opet javlja za reč) Predsedavajući:
- Šta je Mile !?!
Mile:
- Kada je moja baba pre rata držala kupleraj...
Predsedavajući:
- Mile, opet ti o babi i kupleraju, rekao sam ti da je ovo ozbiljan sastanak!
(Nakon 5 godina, ista priča...)
Predsedavajući:
- Gospodo, poslovanje je opet bilo loše i došli smo do zaključka da su za to definitivno krive mašine i da treba da kupimo nove nemačke mašine.
Mile:
- Kada je moja baba pre rata držala kupleraj...
Predsedavajući:
- Mile, ti opet o babi i kupleraju? Hajde baš da čujemo šta je tvoja baba radila pre rata!
Mile: Kada je moja baba pre rata držala kupleraj i posao išao slabo, nije menjala krevete nego kurve!

Вицотека

 • Жената пржи јајца во кујна !
  Одеднаш влетува мажот и непрестанувајки се дере:
  - ПАЗИ!
  - Стави уште малку зејтин. Неееее!...

 • Се враќа Трпе накај дома и пред влезо гледа еден човек иде по скалите, се смее од среќа. Трпе си вика:
  - Човек или добил на лото или е...

 • Некој лекар работел во мртовечница и вршел преглед на телата пред да бидат погребани или кремирани.
  Една вечер пред да си оди дома...

 • Се карат Мара и Блажо, и Мара му вели:

  - Денеска се на мода, мали мобилни и саатеви, а еден ден ќе бидат у мода мали куриња, е ти...