Ѕид

Што прави плавуша пред стаклен ѕид?
- Размислува како да се прекачи и да види што има зад него.

Вицотека

 • Трпе учи да вози кола и инструкторот го проверува дали пази при менување на брзините:
  - Трпе, со која одиш сега?
  - Ах, што имам...

 • Разговараат двајца приатели:
  - Сакам да купам куче, жената не ми дава?
  - А мислиш дека кучето ќе ти дава!!!

 • Продавам куќа во периферија заради одрон на земјиштето... наскоро ќе биде во центар на градот.

 • Маж се враќа од работа и ја фаќа жена си со љубовникот.
  Баммм!
  – Низ прозор без да проговори ни збор.
  Следниот ден пак ја...