Три

Малиот Трпе довел дома три девојки. Уште од вратата и вика на Трпана:
- Мамо, ај погоди која од овие три ќе ти биде снаа?
- Оваа третата, црнката. - рекла Трпана.
- Браво, од прва ја погоди. Како?
- Што знам, само што ја видов почна да ме нервира некако.

Вицотека: 

Вицотека

 • Prica Mujo Hasi:
  - Jarane, znas meni je zivotni san da radim u seks šopu? - Sto bolan ?
  - Pa kada uđe mušterija, mogu sasvim '...

 • Жената го гледа мажот зел еден чекан и си кове шајка во главата.
  – Што ти е тебе бе, да не си полудел? Зошто си ја забиваш таа шајка во...

 • Kinez dođe u židovsku trgovinu kupiti crni grudnjak, veličine 38. Vlasnik, židov poznat kao vješt trgovac, kaže mu da su crni grudnjaci...

 • Здогледува полицаец поп како вози велосипед без раце го сопира и му вели:
  - Добар ден попе !
  - Зошто ти возиш без раце ајде сега...