Бриџ

Разговараат двајца пријатели:
- Сексот е исто како бриџ.
- ???
- Ако немаш добар партнер, тогаш подобро е да имаш добра рака.

Вицотека

 • Се оженил Блажо за Јапонка. Му дошле на гости Маца и Ристо, и го прашуват:
  - Море Блажо, како се разбираш со неа?
  - Со мимики....

 • - Ме сакаш ли?
  - Да.
  - Многу ли?
  - Многу.
  - А што ти се допаѓа најмногу?
  - Пивото.
 • Летале Србин, Словенец и Македонец со авион, кога наеднаш откажале моторите и почнал да паѓа авионот. Се вртат тројцава и гледаат само два...

 • Зошто Цигани плачат на филмот "Титаник"?
  - Жалат за железото!