Дете

Razvodi se bračni par i pred sucem raspravljaju o skrbništvu nad djetetom.
- Dijete je raslo u meni! Ja sam ga rodila - bori se žena za djecu svim ženskim argumentima.
Nakon par trenutaka mučne tišine, muž, koji ne odustaje od skrbništva konačno progovori.
- Gospodine sudac, kada ubacim kovanicu u automat za pivo, sok, ilic cigarete da li je, ono što ispadne moje ili od automata?

Вицотека: 

Вицотека

 • Од сите спортови најмногу ги сакам хокејот и боксот.
  - Зошто?
  - Зошто сум забар!

 • Брисел има нова стратегија за граѓаните од ЕУ. Еве ја најновата рекламна кампања:
  Присвојте си Грк за само 500 евра!
  Наместо Вас...

 • Трпе му вика на Цветко:
  - Ми ги украдоа сите кредитни картички!
  - Аман бе? Пријави ли во полиција?
  - Не, а не ни планирам....

 • Се сеќаваш лани кога зеде 5 дена одмор и отиде на риболов ?
  - Да, и зошто ми го кажуваш ова.
  - Е, па, се јави рибата и рече да си...