Миле

Прослава на Нова Година во едно претпријатие. Во една канцеларија е темница и се слушаат воздишки:
- Ох, Миле, Миле! Никогаш, не си ме, љубел вака. Дали е тоа, поради ова новогодишно расположение?
- Кој знае можеби, или можеби затоа што јас не сум Миле.

Вицотека

 • Две мачки прават муабет:
  - Денес сигурно ќе ме бие малер!
  - Од кај знаеш бе?
  - Ма од сабајле еден црнец ми го пресече патот...

 • На час по биологија. Ајде деца кој ќе ми каже некое убаво цвеќе.
  - Љубичица!
  - Браво, многу убаво.
  - Нарцис, учителке.....

 • Кој ген го поседува Плавуша:
  - Хидроген.

 • Srce moje, šta ima za ručak?
  • Ništa, mužiću moj!
  • Pa i juče je bilo ništa?!
  • E, pa skuvala sam za...