Лотарија

Трпана си доаѓа дома со нови обетки. Трпе ја прашува:
- Од кај ти се?
- Ги добив на лотарија.
После некое време пак:
- Од кај ти се обетките?
- Ти реков ги добив на лотарија.
После 2 недели, Трпана си доаѓа дома со 2 карти за одмор во Шпанија. Трпе пак ја прашува:
- Од кај ти се картите?
- Ги добив на лотарија.
Во Шпанија Трпе лежи на плажата и и довикува на Трпана која е во водата:
- Трпано, Трпано излези од водата, ќе ти настине лотаријата!

Вицотека: 

Вицотека

  • Вистински математичар е оној, кој во 2 саат сабајле вади корен од непозната!!!

  • Oтишол министерот во контрола во болницата во Охрид (моментно е преселена во Струга). Влегува во болничка соба, гледа чисто, пријатна...

  • Зошто жените живеат просечно 8 години повеќе од мажите?
    - Господ им надоместува за изгубеното време во паркирање.

  • Доаѓа идниот зет и да ја запроси девојката кај таткото:
    Би сакал да се оженам за вашата ќерка, дали ќе ми дозволите?
    Таткото:...