Автомобил

Отишол Тетовчанец да купува автомобил.
- Колку чини овој автомобил?
- 10 000 евра!
- А колку троши?
- 10 литри на 100км.
- Скапо, а овој колку чини?
- 8 000 евра!
- Колку троши?
- 7 литри на 100км!
- Скапо, а овој малиот?
- 6 000 евра?
- А колку троши?
Продавачот видно изнервиран му одговара:
- Една лажица на 100 км!
- Супена или кафена?

Вицотека

 • Си биле две курви и едната и вика на другата:
  - Маче како на работа?
  - Еј ќути, од работа не можам да прднам.

 • Се појавил Господ и им рекол на мажите да се постројат во две колони, во првата колона да застанат сите мажи кои се главни во бракот и кои се...

 • Која е разликата помеѓу сопственик на спортско и обично југо?
  Сопственикот на спортско југо носи патики.

 • Се надувал зајакот, па фатил да плива во поточето. Го виделе другите шумски животни и почнале да му викаат:
  - Зајко бе, излагај од вода...