Кума

Kaže Piroćanac svojoj kumi, koja mu je došla u goste:
- Uzmi si kumo pitu, dok je još topla!
- Hvala, već sam pojela tri parčeta.
- Ma mori kumo, pojela si ti šest parčadi, nego mi to ne brojimo…

Вицотека: 

Вицотека

 • Полицаец запира возило:
  - Господине, зошто возевте толку брзо?
  - Се заседнавме со пријателите, славевме Илинден, а жена ми дома...

 • Како се менуваат работите кога стапуваш во брак?
  Штотуку оженет маж во мобилниот го зачувува бројот на жена си како “Сонцето мое“....

 • Психијатар му вели на пациентот:
  - Веќе сте целосно здрав. Можете слободно да си одите дома.
  - Колку жално. Цела година бев...

 • Праат муабет двујца Македонски газди и едниот се жали на другиот:
  Четири месеца не сам дал плата на моите работници...