Домаќинство

Млад брачен пар во занесот на љубовната игра.
Таа:
- Зборувај ми нешто прљаво.
Тој:
- Кујната, купатилото, дневната !!!

Вицотека

 • - Тато, тато, абе сите на школо ми велат дека сум бил мафија.
  - Ништо сине, утре ќе појдам кај директорот и ќе ја средам работата....

 • Разговараат Рус и Амер кој е похрабар.
  Рус:
  Јас се и измочав на Белата Куќа.
  Амер:
  А јас се исрав пред Лениновиот...

 • Се возел попот со кола и наишол на мртво магаре, земал телефонот и се јавил во полиција:
  Добар ден овде поп Трајан, сакам да ве...

 • Оставил некој човек точак пред влада доаѓа цајкан и го прашува дали знае што е оваа зграда. Чоеков му вика дека не знае. Цајканов му кажува...