Рехабилитација

Rehabilitacijske vježbe za starije muškarce
http://www.enjoythehungama.org/
Pošto imam dopunsko zdravstveno osiguranje moj doktor mi je preporučio terapeuta
koji sa mnom svaki dan vježba, odnosno, pomaže mi da svaki dan hodam sve dalje i dalje.
Mogu vam reći da sam prilično napredovao.
Sad već, nakon 10 dana hodam na udaljenost od 3-4 kilometra od kuće i nazad.
Pazite, pređem oko 8 kilometara. Svaki dan.
Nije li to sjajno za moje srce, žile, krvotok općenito.
Ali pazite, jako, jako je važno to što moj terapeut ide 10 koraka ispred mene...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.enjoythehungama.org/

Da znate i štap sam posve odbacio!

Вицотека

 • Иде циганче по улица и го сретнува полицаец.
  Полицаецот почнал да го испрашува:
  - Шо правиш бе ти? Ај мрш дома кај мајка ти!...

 • Циган се спремал да иде у војска и почнал да пушта бркови и другарите го прашуваат:
  - Зашто бе Рамче пушташ година дена пред да идеш у...

 • Еден ден Буде не отишол на школо, другиот ден учителката го прашува каде бил, и зошто отсуствуал.
  Буде: Па учителке бев на погреб...

 • Седат 3 цигана во кафана и се фалат:
  Циган 1:
  Јас за месец дена симнав 35 кила!
  Циган 2:
  Јас за 15 дена симнав 40...