Меко

Pita učiteljica djecu na satu:
- Što je to bijelo i ima dvije noge?
Marica odgovori isti tren: - Kokoš, učiteljice!
- Točno Marice, a mogla je biti i guska! A što je to crno i ima 4 noge?
Mate će kao iz topa: - Pas!
- Točno Mate, a mogla je biti i mačka! A na to će Ivica:
- Znate li vi učiteljice što je suho i tvrdo kad se stavi u usta,
a mokro, mekano i smežurano kad se izvadi vani?
Učiteljica pocrveni i opali Ivici šamarčinu. Na to će Ivica:
- Točno, a mogla je biti i žvaka!

Повеќе од ВицотекаУчителката го прашува мали Џокица: - Џокица, колку е 2-2? - Џокица молчи. - Добро Џокица, имаш две јајца, ако јас ти ги... + повеќе

Жено абе у новину пишују дека кд удахну и кд издахну умре едн човек? - Па нормално кд не миеш зуби!!!

Пред да се дијагностицирате со депресија или ниска самодоверба, осигурете се дека не сте опкружени со идиоти. – Зигмунд... + повеќе

Трпе и купил танга на Трпана. Одговор: - Бем ти гаќи кога во нив ни говно не може да застане!!!