Воз

Sedi Piroćanac u vozu, raširio na krilu maramicu sa čvarcima, a preko puta njega devojka u mini suknji.
Piroćanac: - Devojče, ne me se tiče, ali vidi ti se piče!
Devojče: - Ne te se tiče moje piče!
Piroćanac: - Ne me se tiče, al' na kitu mi utiče, čvarci mi razmiče...

Вицотека: 

Вицотека

 • Се карат Мара и Блажо, и Мара му вели:

  - Денеска се на мода, мали мобилни и саатеви, а еден ден ќе бидат у мода мали куриња, е ти...

 • Разговараат црнка, црвенокоса и русокоса:
  Црнката: – Ех, што сакам да бидам јаболко па да ме милуваат, да ме гризат… да ме гризат… се...

 • Зошто на влавот му изгорела куќата?
  Затоа што им титкал во пожарикарите!

 • Влегува дечко во такси и јаде чоколадо.
  Таксистот му вели:
  • Дечко чоколадото ќе ти ги расипе забите.
  • ...