Profesor Sima

Postariji profesor Sima oženio bivšu učenicu.
Sprdajući se razlikom u godinama medju mladencima, netko je od učenika napisao na ploči:
“Oženio se stari Sima, bit će pičke svima!”
Profesor je nešto zaboravio u učionici, pa se, vrativši u razred, nasmijao provokaciji.
Drugi dan učenike je dočekala slijedeća poruka na ploči:
“Kad je bio mlađi Sima, jeb’o vam je mater svima, zato vas i tol’ko ima, pička li vam materina!”

Вицотека

 • Порано девојките на 17 години пееа:
  - Седамнаест ми је година још се нисам љубила !

  А денес девојчиња од 14 години пеат:...

 • Жена во кревет со љубовникот кога слуша... влезната врата се отвара... се враќа маж и.
  - Брзо застани во ќошот... му вика таа на...

 • Си одел лавот по џунглата и паднал во некоја си стапица. Дошол зајакот и го прашува:
  - Лавче што правиш ти таму долу.
  А лавот му...

 • Таткото оди да го земе синот од градинка.
  Учителката го прашува родителот.
  – Кој е вашиот?
  – Што има врска?
  - Утре...