Аматер

Трпе се вози во воз. Наспроти него седи постар човек. Одеднаш, крај левото уво на Трпе долетува плунка.
Трпе се чуди и го гледа постариов човек како собира плунка и повторно плука, но сега крај неговото десно уво.
- Простете - се извинува постариов човек, - но јас сум светски првак во прецизно плукање?
Трпе не вели ништо, само собира плувачка, плука и право на овој в лице.
-Ох, извинете - вели Трпе, - но јас сум само аматер!

Повеќе од ВицотекаЗошто на плавуша не и паѓа коса? - Па коренот длабоко се всадил, нема што да му смета.

Jedne godine sam tašti za Božić kupio parcelu na groblju. Sledeće godine me je pitala šta sam joj kupio. Odgovorio sam... + повеќе

Pita učiteljica djecu na satu: - Što je to bijelo i ima dvije noge? Marica odgovori isti tren: - Kokoš, učiteljice! -... + повеќе

Хасо: Мујо ај да ми помогнеш да ги исечам дрвјата! Мујо: Не можам имам полова болест! Хасо: Е што ти е бе? Мујо: Ме... + повеќе