Директор

Две плавуши разговараат:
- Што сакаш син ти да биде кога ќе порасне?
- Директор!
- Зошто директор?
- Да се расфрла со пари, нормално. А ти?
- Ја сакам да биде фудбалер.
- Зошто баш фудбалер?
- Кога ќе промаши гол сите да викаат: Да ти ја е*ам мајката! Да ти ја е*ам мајката!

Вицотека

  • Седат двајца каубојци во салон:
    Каубој 1:
    Го гледаш оној на шанк?
    Каубој 2:
    Кој бе, десет луѓе се?
    Каубој 1:...

  • Звони лудак у лудницу:
    - Ало ке можете ли да ми кажете има ли некој у собу 29?
    - Чекај малко. Не нема!
    - Е фала богу...

  • Јас: Пер имаш мастика?
    Она: Не
    Јас: Уствари шо ќе ти е

  • Блажо и Ристо заминале на риболов на Тиквешкото езеро, но заборавиле да земат пијавици. Тогаш Блажо му рекол на Ристо:- Ристо, ај види позади...