Џип

Дечко влегува во аптека:
- Пакетче кондоми, ве молам!
Аптекарката прашува:
- А какви да бидат? Брзи како Порше, убави како БМВ или сигурни како Волво.
- Нека бидат како џип, секако ќе одат во дупки.

Вицотека

 • Зе жали жената на пријателката:
  Маж ми ме изневерува!
  Пријателката:
  Пи*ка му материна!!!
  Жената:
  Нема везе, му...

 • Пилотот на патниците:
  - Кога ќе излегувате од авионот, ве молиме земете си се што ви припаѓа.
  Ако нешто ви остане, тоа ќе биде...

 • Доаѓа тештата на Трпе на вечера.
  По некое време влегува малиот Трпе и ја прашува:
  - Бабо за кого јадеш ти?
  - Како за кого?...

  • 2018 Македонија влегува во ЕУ.
  • 2019 Првиот Македонец се вработува во администрацијата на ЕУ.
  • ...