Славни

Во школо учителката го прашува Ѓоко да наброи неколку славни личности:
- Па учителке, Роналдињо, Бекам, Анри...
- А ти си чул ли за Пикасо, Моцарт ...
- Не, не, резервите не ги знам учителке!

Вицотека

 • Заклучок на еден истражувач за историјата на човечкиот род:
  - Да беа Кинези Адам и Ева, нашата историја би била сосема поинаква....

 • Разговараат две крави:
  - Си слушнала ли за онаа болест кравјо лудило?
  - Ма баш ми е гајле, ја сум пингвин!

 • Трпе и Џоле во канцеларија си разговараат:
  - Трпе, ми дојде преку глава од работа, морам малку да одморам.
  - Е, како ќе го...

 • Разговараат 2 комшивки:
  - А мори, што си целата модра?
  - Маж ми ме истепа.
  - Јас мислев на пат е.
  - Е и јас мислев...