Падобран

Трпе оди во продавница за спортска опрема:
- Имате ли падобрани?
- Да!
- Ве молам да ми објасните како се користат?
- ОК, едноставно, ја влечете оваа рачка и падобранот се отвара.
- А што ако не се отвори?
- Тогаш ја влечете оваа рачка и се отвара резервниот.
- А ако и тој не се отвори?
- Тогаш донесете го, ние ќе ви го замениме.

Вицотека

 • Баба влага во автобус и му вика на шоферот:
  - Синко, немам пари за карта, може ли да ти дадам јајце?
  - Ајде бабо, не е проблем....

 • Шета еден министер со сопругата. Поминуваат покрај еден чистач и таа го поздравува.
  - Кој е овој? прашува министерот.
  - Соученик...

 • Трпе оди на светско првенство во фудбал. Седиштето му е најгоре на стадионот, ама задоволен е што воопшто нашол карта. Седнува тој и почнува...

 • Судијата го прашува крадецот:
  - Оженет сте ?
  - Не сум и никогаш не се женам !!!
  - Штета, толку паметен човек си, а крадеш...