Пенал

Роналдо: Јас го промашив пеналот.
Меси: Јебига, и јас исто.
Кака: Не сте сами, и јас промашив.
Рамос: Луѓе тоа не е ништо, јас го промашив стадионот!!!

Вицотека: 

Вицотека

 • Седи мало дете во автобус и си пее
  - Татко ми е лав мајка ми е лавица јас сум мало лавче.
  - Татко ми е слон мајка ми е слоница...

 • Ако го прочиташ "Дуле и Коки" од позади,
  ќе сфатиш дека "И Коки е луд."

 • Uspaničena Fata zove Hitnu:
  • Brzo dođite, Mujo greškom popio benzin umesto rakije i evo trči po avliji k'o ludak već pola sata!
  ...

 • Ја прашува синот мајката:
  - Каде завршува расипаниот автомобил?
  - Му го продаваат на татко ти.