Интер - Милан

Доаѓа Трпе дома од кладилница и и вика на Трпана:
Ах ме изеба Интер.
Трпана:
Ах а мене ме изеба Милан!
Блажо:
Дај да видам ливчето.
Трпана:
***Мене не ми остави ливче***

Повеќе од ВицотекаТрпе си ја однел ќеркичката на работа. И кога се вратиле таа го прашува: - Тато, зошто твојата секретарка ја викаш... + повеќе

Kaze Haso Muju: Mujo, bolan, jesi cuo da se odje u selu otvara kafic? Mujo: A sta ce se sluziti u njemu? Haso: Pa pice... + повеќе

Го прашува учителката Јован: - Кажи ми јоване, една случајност. Јован: - Моите мама и тато се венчаа во ист ден.

Си разговараат две плавуши: - Знаеш ли дека оваа година Нова Година се паѓа во Петок? Другата: - Ауу само да не е 13ти... + повеќе