Јувентус - Милан

Јувентус - Милан играат лига на шампиони. Слободен удар за Јуве на 25 метри. Дел Пјеро ја мести топката, а Колина дотрчува до милановиот жив sид и прашува:
- Момци, абе што сте се свртеле сите накај голманот?
- Па и ние сакаме да го видиме голот!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаЕдна девојка објаснува како се случило силувањето: - Прво ме фрли на земја, потоа ми ја раскина облеката... ми ја врза... + повеќе

Трпе со врски отишол да бара работа во Влада. - Дали претходно работевте нешто? - Да пет години во војска. - Имате... + повеќе

Звони некој кај Трпе на врата. - Кој е? Мара од 3 спрат. - Кажи. - Трпе идам поради синот Трајче. Со топката ти ги... + повеќе

Трпе видно нервозен влага во кафана со пушка и се дере: - Кој спиел со жена ми!? А од страна некој му дофрлил: - Ма... + повеќе