Човекојадци

Како човекојадците ги нарекуваат атлетичарите?
- Fast Food!

Вицотека: 

Вицотека

 • Малиот Трпе му вика на татка си.
  - Тато ај да ја продадеме мама?
  - Е што ти текна?
  - Е па ја више не ја цицам, ти не ја...

 • Вчера сретна две много опасни девојке?
  - Една беше опасно дебела.
  - Друга опасно ружна.

 • Го прашуваат Трпе што сака да биде повеќе, глупав или убав.
  - Глупав, фала богу - вели Трпе.
  - Зошто? - го прашуваат.
  -...

 • Во една месарница, влегува куче, но месарот веднаш го брка надвор. Сепак тоа е упорно и постојано се враќа држејќи платнена торба во забите....