Голман

Го викаат Гоки од под прозор на фудбал.
Излегува мајка му и вика:
- Зашто го викате Гоки на фудбал кога знаете дека има една дрвена нога?
- Па ние не го викаме да игра фудбал, да ни биде статива!

Вицотека: 

Вицотека

 • - Јас би бил најсреќен кога сите би пешачеле по 10км дневно.
  - Што сте вие, лекар?
  - Не јас сум чевлар.

 • Жената го гледа мажот зел еден чекан и си кове шајка во главата.
  – Што ти е тебе бе, да не си полудел? Зошто си ја забиваш таа шајка во...

 • Што е нимфоманка:
  Термин кој мажите го користат за жена која сака секс почесто од нив.

 • После разводот и се вратив на жена ми.
  Нас дури ни разводот не ни успеа.