Трпана и фудбал

Оди Трпана на фудбалски натпревар и му довикува на судијата:
- Море судија абдал еден што не им фрлиш уште некоја топка,
не гледаш дека се испотепаа околу онаа едната!!!

Вицотека

 • Доаѓа мажот дома и ја прашува жената:
  Жено зошто си во бањарка кога ти купив толку фустани?
  Па немам сите ми се искинаа?
  ...

 • Отишол Трпе на доктор, но не можел да на најде неговата здравствена легитимација па отишол со здравствената легитимација на комшијата Цветко...

 • Како мажите вежбаат на плажа?
  - Го собираат стомакот навнатре секогаш кога ќе видат бикини.

 • Трпе ја прашува Трпана:
  - Жено, случајно ти да не ја смени лозинката на компјутерот?
  - Да, Трпе.
  - Ќе ми кажеш која е?...