Комунизам

7-ТЕ ЧУДА НА КОМУНИЗМОТ
1. Секој беше вработен.
2. Иако секој беше вработен, никој ништо не работеше.
3. Иако никој ништо не работеше, сите планови беа исполнети.
4. Иако плановите беа исполнети преку 100%, продавниците беа празни.
5. Иако продавниците беа празни, сите имаа се.
6. Иако сите имаа се, сите крадеа.
7. Иако сите крадеа, никогаш ништо не фалеше.

Вицотека

 • Влева Блажо дома, и ја гледа Мара во кревет со најдобриот другар.
  Го ваде пиштолот и го убива, а Мара му вели:
  Блажо ако...

 • Враќа се Ѓоко од час по веронаука и прашуе га мајка му:
  - Мамо, мамо која била на Еву свекрва?
  Мајка му:
  - Сине, Ева немала...

 • Се возам утрото на работа и има што да видам.
  Во лентата покрај мене, жена вози нов Мерцедес.
  Вози над 80 km/h.
  Се шминка...

 • Во школо учителката го прашува Ѓоко да наброи неколку славни личности:
  - Па учителке, Роналдињо, Бекам, Анри...
  - А ти си чул ли...