Школки

Поминува Итар Пејо преку камен мост и го гледа Тарзан како се спрема на скокне во Вардар:
- Немој да скокаш, долу има многу школки!
- Јас сум Тарзан, крал на животните, не се плашам ниту од лавови, ниту од слонови а камоли од вашите школки.
Скокнал Тарзан и после 5 минути излегува целиот со крв и го прашува Итар Пејо:
- Какви се тие школки на дното?
Итар Пејо:
- Па има две од Фиќо и една од Лада.

Повеќе од ВицотекаЈасновидец му ја кажува судбината на млад човек: - До 50-тата година ќе страдаш од недостаток на пари. - А потоа? -... + повеќе

Продава циган појачало, па го фали, го фали...и го прашува човекот: - А колку ватно е, знаеш? Цигово вика: - Аууууу... + повеќе

Кога Влав најмногу се нервира? - Кога ќе го затвори фрижидерот а не знае дали сијалицата свети уште.

Се возеле Груевски и Заев во авион и одеднаш на Груевски му текнало: Груевски: - Да фрлам 100 евра ќе усреќам 1... + повеќе